zondag 24 maart 2013

Weekweetjes thema VerkeerMet toeters en bellen zijn we ons nieuwe thema Verkeer gestart.
We zijn maandag  om te beginnen het verkeer rondom de school gaan bekijken. We keken naar wat voor voertuigen er allemaal te zien zijn, wat voor verkeersborden er zijn, waar de lichten staan (en wat voor kleuren ze krijgen) en wat er allemaal op straat staat geschilderd. 
We gingen aan het kruispunt zitten en sloten onze ogen. Wat konden we allemaal horen? De kinderen hadden veel te vertellen en wisten zelf ook wel al het één en het ander over het verkeer. 
In de klas hebben we dan weer lekker geknutseld. De kinderen maakten een auto, een verkeersbord en een auto uit plaaster
We deden enkele telspelletjes en de kinderen speelden met de ritmebouwstenen van het verkeer.  
Ook leerden de kinderen twee liedjes over het verkeer: Ons verkeerslied voor in de optocht en het leuke lied 'De wielen van de bus'.
De juf heeft ook enkele boekjes meegebracht over het verkeer en de kinderen hebben er heel flink naar geluisterd. Er waren zelfs enkele kapoenen bij die nadien voor juf speelden en het verhaal navertelden. 
Op vrijdag sloten we ons thema of met onze optocht met de hele school en natuurlijk de verjaardag van Ferre. Twee keer feest dus. 

Belangrijke weetjes:
- Woensdag is het pedagogische studiedag, dus geen school voor de kinderen.
- Volgende week werken we rond het thema 'Het kippenhok'  
Veel kijkplezier met de foto's en tot maandag!

Juf Jennifer en Hip de kip!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten