woensdag 11 september 2013

Met mijn vriendjes op verkenning in mijn school!

Hallo iedereen,

Ik ben juf Nathalie en de afgelopen week leerden we onze vriendjes en de schoolomgeving beter kennen.

Op donderdag deden we een waarneming van de buitenkant van onze klas.Langs de buitenkant ziet alles er een beetje hetzelfde uit, maar we vonden toch onze eigen klas terug! We knutselden een schoolgebouw door een dak en deur te beschilderen en een bakstenen muur te stempelen met spons.
In de blokkenhoek bouwden we een school en op het krijtbord tekenden we mooie schoolgebouwen. De dag werd afgesloten met het verhaal " De eerste schooldag van Plons".

Op vrijdag las de juf het verhaal " De groene deur "voor. Hierin moet Hobbe op zoek naar de groene deur van Meester Dennis, maar hij vindt ze niet en loopt verloren.
Hierna gingen we adhv een fotozoektocht op zoek naar de deuren van onze school en keken we eens naar de plaatsen die achter die deuren verstopt zitten. Als verwerking was er een fotospel waarbij de kleuters een foto van de verschillende ruimtes van onze school bij de juiste deur moesten leggen. We knutselden verder aan ons schoolgebouw uit karton. En de 3de kleuterklassers gingen voor de eerste keer met juf Freya schrijfdansen.

Op maandag leerden we wat een vriendje eigenlijk is. We kwamen tot de conclusie dat dat iemand is die je leuk vindt, waarmee je samen speelt , die je soms eens helpt en troost en waarmee je dingen deelt. We leerden een knuffelversje. We knipten foto's van onze vrienden van de klas uit , netjes op 1 lijn ( niet altijd makkelijk hoor!) en kleefden het op ons schoolgebouw. Daarna prikten we ons deurtje , zodat het ook echt open kan.
Daarna keken we naar prenten van kinderen die ruzie maken , vechten, elkaar plagen,...
Want soms maken vrienden ook wel eens ruzie , maar nooit echt lang. We leerden " sorry " zeggen en elkaar een hand te geven , om het weer goed te maken.
We sloten de dag af met het boek " Omdat je mijn vriendje bent". 

Op dinsdag deden we een wiskundige activiteit waarbij we getalbeelden moesten tellen en evenveel popjes in de school moesten zetten. Als verwerking deden we een werkblad waarbij we evenveel vriendjes moesten kleuren als er bolletjes zijn.
We kleurden ook onszelf om een vriendjesslinger te maken. We herhaalden ook ons versje.
Op woensdag zochten we woorden die beginnen met de v van vriend. Dit was niet zo makkelijk , maar met een beetje hulp lukte het wel.
We namen voor een weekje afscheid van elkaar , want morgen komt juf Jennifer terug!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten